Frøkedal & Familien, Misty Coast og Ledfoot !

15. mai legger vi opp til en Covid-19-tilpasset utendørs minifestival med Frøkedal & Familien, Misty Coast og Ledfoot

Et begrenset antall billetter legges i første omgang ut.


Frøkedal & Familien sitt tredjealbum, Flora, er spelt inn låt for låt i løpet av ei ti dagar lang studioøkt: «Me lærte oss songane ved å spele dei live for publikum. Det kunne til tider vere halsbrekkande, men det var veldig ærleg. I studio spelte me inn live og hadde blikkontakt heile vegen.», seier Frøkedal.

Frøkedal & Familien har gjort seg bemerka med sin milde, tidvis eksentriske, folkpop. Dei har skapt eit særeige lydbilete av vokal, elgitar, feler, orgel og trommer, samt klimpreinstrument som mandola og baglamas. Nå kjem bandet til (DIN BY) for å presentere musikken der han høyrer heime: i eit rom med levande menneske til stades.

Låtane på Flora strekk seg frå gyngade hippie-folk til indiepop og felerock. Musikken skildrar spennet mellom einsemd og framandgjering i ein kald verd – og draumen om tilknyting som alle har i seg.

Frøkedal & Familien har gjort ei rekkje turnéar og festivalkonsertar i inn- og utland. Prosjektet har fått varm omtale i The New Yorker og The Sunday Times, Spellemann-nominasjon og har spelt live på BBC Radio6. Frøkedal & Familien har også fått snuse på arenaformatet, som oppvarming for A-ha og Madrugada i Oslo Spektrum. Dei trivst likevel aller best på mindre scener, der dei kan stå tett og sjå publikum i kvitauget.

Frøkedal: vokal, gitar / Olav Christer Rossebø: fele, oktavfele, mandola, vokal / Ingeleiv Berstad: fele, oktavfele, baglamas, perkusjon, vokal /Erlend Ringseth: keys, vokal / Elisabeth Mørland Nesset: trommer, vokal

Misty Coast er drømmepop-barnet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust, kjent fra støyrock-bandet The Megaphonic Thrift. Etter ti år på veien med forsterkere skrudd på 11, turnéer med store indiehelter som Dinosaur Jr og Steven Malkmus, Spellemannpris på hylla, lettere tinnitus og strøjobber hjemme for å spe på rockelønnen, bestemte Frøkedal og Myklebust seg for å justere oppskriften og koke i hop et nytt heksebrygg. Denne gangen skulle ikke det vakre skjules bak et teppe av støy, men popmelodien skulle få ligge oppå pleddet.

Siden Misty Coast sitt debutalbum fra 2017, har bandet vært på omfattende turnéer i Japan, UK og Europa, spilt en rekke klubbkonserter og festivaler i Norge, vært nominert til Spellemannprisen og høstet strålende kritikker i inn- og utland. Misty Coast er kjent for sine sterke gitarhooks, sløye basslinjer og fengende, drømmende vokalmelodier, og man kan dra paralleller til band som Cocteau Twins og Broadcast. Legendariske Ben Willmott fra Electronic Sound Magazine beskriver musikken til Misty Coast som “Sonic gorgeousness” og God Is In The TV Zine proklamerte “live they are one hell of a rock band!” etter bandets Øya-konsert.

Duoen er nå klare med sitt tredje album When I Fall From the Sky, som slippes på Fysisk Format 16. April 2021.

Albumet er produsert av Emil Nikolaisen, Jørgen Træen står for miks og master, mens Steven Duke har laget coveret. Bandet er for tiden spillelistet på både NRK P3 og P13, og har alt høstet lovord for albumets singler hos internasjonale blogger som Clash og Lineofbestfit. Duoen utvider sin livebesetning fra trio-format med Kim Åge Furuhaug (Orions Belte) på trommer, til å også inkludere Anne Lise Frøkedal (I Was A King, Frøkedal) på keys, gitar og vokal. Så gjenstår det å se om den britiske musikkskribenten David Bentley får rett i sin spådom: “Why the two Frøkedals aren’t in the same band baffles me. They’d be world beaters”.

Ledfoot er sannsynligvis den beste solo liveperformeren du noensinne vil se.

Ledfoot er kjent fra det legendariske bandet The Havalinas og har utviklet sin egen solo-stil med bare sine 12-strengers gitar og fotstamper. Hans nye album ‘Black Valley’ er en bunnsolid oppfølger til Spellemannvinner ‘White Crow’ fra 2019. Han inviterer oss inn i et litt nytt musikalsk landskap. Men det er fortsatt umiskjennelig Ledfoot.

Billetter (300,- plus avg.) på Universe.com