Nils Bech på Lyse Netter

Nils Bech har gjort seg bemerket som musiker og performance-artist i en årrekke. 7. juni 2019 spiller han på i Albyhagen på Lyse Netter

Nils Bech er et unikum av en artist, som forflytter seg sømløst i landskapene mellom pop og scenekunst

De aller fleste fikk med seg SKAM-episoden med det som ble kåret til «årets tv-øyeblikk» 2016, der Bech sang seg inn i alles hjerter med en gåsehudfremkallende fremføring av «O Helga Natt». Siden har man sett han på Skavlan, Kvelden før Kvelden, Veneziabiennalen, Roskildefestivalen og Øyafestivalen, og Bech har virkelig funnet live-formen. VG trillet terningkast 6 for sistnevnte opptreden, og skrev: «En nydelig forestilling der grensene for pop og ikke minst festivalmusikk blir utvidet og tatt langt forbi det man forventer å se i Tøyenparken en litt overskyet augustlørdag. Veldig rørende, usedvanlig vakkert, og akkurat passe overspilt. O helga Nils».

Debutplaten Look Back kom ut i 2010 på Fysisk Format. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom sjangre og smakshierarkier, og i 2012 fulgte han opp med Look Inside. Her kom han virkelig til sin rett som en av Norges mest personlige og særegne vokalister og låtskrivere, og albumet har blitt til i spenningen mellom ulike musikksjangre og musikere med ulik bakgrunn. Elektronika-duoen Ost & Kjex sto for produksjonen på albumet, et mørkt, nesten foruroligende album som inviterer lytteren med på en reise gjennom de ulike følelsesmessige stadiene av et forhold: Her finnes stadier av selvransaking, sårbarhet og tvil, men også yr glede og sitrende spenning.

I 2014 kom tredjealbumet One Year, som gir et tilbakeblikk på det siste året i Bechs liv med sin nye kjæreste. Anmeldelsene meldte om en mer optimistisk og mer tilgjengelig Nils Bech, og kunne ikke rose albumet nok. – Trip Abroad handler om ventetiden etter du har sagt til noen at du elsker dem, men ikke fått de samme ordene tilbake. Hvordan ordene som ikke har blitt gjengjeldt gjør at du begynner å tvile på deg selv, og på en måte mister deg selv litt, utdyper Bech.

Med produsenthjelp og bidrag fra Ost & Kjex, Ole Henrik Moe, André Bratten og Julian Skar, låter det hele fortsatt umiskjennelig Nils Bechsk, men representerer likevel et aldri så lite musikalsk kvantesprang i hans musikalske karriere som så langt har tatt ham til Roskildefestivalen, by:Larm, Øya, Piknik i Parken, Venezia-biennalen, New York og Paris – for å nevne noen.

I 2015 byttet Nils plateselskap til DFA Records, og kom ut med det nye albumet Echo i 2016.

 

Lyse Netter:

Billetter: https://audiaturbok.no/forlag/lyse-netter-moss-2019

Nettside: http://www.house-of-foundation.no/lyse-netter-moss-2019/

Lyse Netter sin facebookside: https://www.facebook.com/lysenetterfestivalen/

Link til facebook-event: https://www.facebook.com/events/244753946243436/