Musth + TBA på House of Foundation

Kultbandet Musth gjør comeback med EP’en «Under Nature’s Skirt». Det blir releasefest i byen der det hele startet, Moss – 8. april! 

Dørene åpner kl 20.00.

Det eksperimentelle prog-metalbandet Musth er tilbake, etter å ha vært borte fra verdens øyne i 8 år. I disse årene har de ikke ligget på latsiden: Musth har fortsatt å skrive musikk, finpusset uttrykket sitt, skaffet seg ny vokalist og bassist, og returnerer som et mektigere beist enn noensinne. Musth satte et tydelig preg på undergrunnen og varmet blant annet opp for Animal Alpha, og vant Musikkprisen i 2009. Debutalbumet Noise Machine ble utgitt til gode kritikker i 2011. Musth ble spilt på radio i inn- og utland, blant annet på Pyro og av Harald Are Lund, og ble skrevet om i norsk og utenlandsk musikkpresse.

«For et knapt tiår siden herjet kultbandet Musth scener i inn og utland. Med en fot i bortimot alle musikalske landskap og energi nok til å løpe fra Bladerunner knuste Musth i sin tid både scenegulv og etablerte sjangeridéer. Metal var grunnelementet, men listen over absurde legeringer var også like lang som den var uforutsigbar. Et faktum publikum både her hjemme og ute i verden fikk bryne seg på via debutalbumet «Noise Machine» og på utallige hjernesmeltende liveshow.» Fritz Pettersen, vokalist og bassist i Attan og Miksha, og bookingansvarlig for Vaterland.Singelen «Chivalry» med den kjente trekkspilleren Irene Tillung kom ut 5. november 2021. EP’en «Under nature’s skirt» kommer ut januar 2022, begge på Codfather Records. EP-utgivelsen feires den 14. januar i byen der det hele startet: Moss! Det var her, på Kråkereiret, at Musth startet opp i 2002, da under navnet Diary of a Lustful Turkey. Denne festkvelden på House of Foundation vil du ikke gå glipp av!


Musth betyr galskap på Hindi, men er også navnet på brunstperioden til hann-elefanter. I denne tilstanden får de svart, blindende væske i øynene, og blir svært aggressive, farlige og uberegnelige. Bandet Musth har disse elementene med seg i musikken sin. Metal går igjen som en rød tråd, men de blander inn veldig mange andre sjangre. Denne sjangerleken er noe av det som definerer Musth, som veksler mellom alt fra death metal, porno-funk og sirkusjazz til tango og barne-TV-musikk, og syr det sammen på en smart og morsom måte. Denne lekne måten å lage musikk på, får en til å tenke på Mr. Bungle, Naked City, Faith No More og Frank Zappa. Fans av Tool og Mastodon vil nok også høre mye de liker hos Musth.

Support: TBA

Facebook: https://bit.ly/musthfb
Spotify: https://bit.ly/musthspotify
Youtube: https://bit.ly/musthtube

Arrangement på Facebook

Billetter kan bestilles på Universe.com