Moddi på Lyse Netter

Moddi klar for Lyse Netter !

Etter fire år på reise med forbudte sanger fra alle verdenshjørner er den prisbelønnede senjaværingen Pål Moddi Knutsen (31) i gang med nytt materiale – denne gangen fra egen penn. På Lyse Netter i juni presenterer han noe av det som skal bli hans neste studioalbum, i tillegg til kjente og kjære sanger fra en etter hvert romslig katalog.

Moddi har befestet seg som en av landets kjæreste visesangere de siste årene med utgivelser som Togsang, Nordnorsk julesalme og House by the Sea. Samtidig har han gradvis dreid i retning av større mer utfordrende prosjekter – sist med Unsongs, en samling forbudte og sensurerte sanger fra hele verden, som ble utgitt både som musikkalbum, bok og TV-dokumentar. I år kommer den etterlengtede oppfølgeren, et album Moddi selv har store forventninger til:

«Jeg merker at jeg skriver på en helt annen måte etter Unsongs. Skarpere. Farligere. Tydeligere. Jeg tror det er den typen musikk verden trenger akkurat nå – musikk som vil noe, som tør å ta et standpunkt.»

Det nye albumet tar utgangspunkt i det historiske året 1968 og musikken som oppstod sammen med de mange politiske bevegelsene. Moddi har latt seg inspirere av storheter som Fairport Convention og Jefferson Airplane, og skrevet sanger som er aktuelle for vår egen tid.

«Det mangler ikke på ting å skrive om. Musikere i dag har mye å lære fra fordums helter – fra en tid da fremtidshåpet virkelig levde i og gjennom musikken.»

Pål Moddi Knutsen (31) er født og oppvokst på Senja i Troms. Han har gitt ut fire album, samarbeidet med bl.a. Mari Boine, Trondheimsolistene og Kringkastingsorkesteret, mottatt A-ha-stipendet på en million kroner, turnert i 22 land på fire kontinenter og vant i 2013 Spellemannsprisen for norskspråklige «Kæm va du?».

www.moddi.no

www.lysenetter.com
www.house-of-foundation.no
 
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/244753946243436/