Konsert med Hilma Nikolaisen

Hilma Nikolaisens er klar med oppfølgeren til hennes kritikerroste debutalbum og holder holder konsert på House of Foundation 5. april !

Mjusic ble sluppet på Fysisk Format 30.november 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar (Kvelertak/ GBZ/ Silver) i 1987. Siden den gang har Hilma har vært del av ulike musikalske konstellasjoner. Først teenage-trioen Umbrella, deretter noen år i The Loch Ness Mouse, før hun ble bassist i Serena Maneesh – bror Emils internasjonalt anerkjente støyindieprosjekt (4AD). Debutalbumet Puzzler kom på tampen av 2016, til Spellemann-nominasjon og gode kritikker i inn- og utland. Med Puzzler var den uttalte ambisjonen å lage en personlig og veloverveid debutplate. Uten noen bestemt sjangertilhørighet ønsket hun å holde alle veier åpne for videre musikalsk utforskning. Disse veiene gås opp nå.

Der Puzzler var resultatet av en ensom prosess som strakk seg over mange år, har metoden bak Mjusic vært mer spontan og fortettet. Også denne gangen har Hilma tatt absolutt regi, men på en mer leken og umiddelbar måte. Her tar hun steget videre, og befester seg som en kompromissløs og unik låtskriver, musiker og produsent. Med tillit til egen intuisjon og inspirasjon har hun eksperimentert med forskjellige samarbeidspartnere. Bror Ivar og en hel liten mengde familiemedlemmer er gjennomgående bidragsytere, i ulike roller. Resultatet er umiskjennelig Hilma.

Både musikalsk og tekstlig rommes et spekter av uttrykk. Det drivende åpningssporet «Missionary» gir en rå programerklæring i anslaget – I am on a mission! -. Livsbejaende «Into The Music» er en over åtte minutter lang, nesten-religiøs reise som priser musikkens transporterende kraft. Albumformatet muliggjør en dynamikk og spennvidde som tillater farger; fra radikal råhet til svale evergreens. Alt er Mjusic.

Platen er spilt inn hos Morten Øby i Taakeheimen Studio, i tillegg til sporadiske sessions i Malabar, Jakob Kirke og Blitz. Albumet er mikset av Mattias Glavå (Dungen, Broder Daniel), Nick Terry (Libertines), Anders Bjelland (Electric Eye), John McEntire (Tortoise, The Sea and Cake) og Morten Øby (The Lionheart Brothers). Alle låter skrevet, arrangert og produsert av Hilma Nikolaisen 2017/2018. Albumet er mastret av Nick Terry. Omslag av Simen Skari og Hilma Nikolaisen.

 

«Et bunnsolid rockealbum, fullt av finesse og livskraft» – Morgenbladet, Ando Woltmann

«Sesongens fineste norske rockeplate» – 
D2, Audun Vinger

 

Dørene åpner kl. 20.00

Konsertstart kl 21.30

18. års aldersgrense, mindreårige slippes inn med verge, se house-of-foundation.no

Billetter: Kan du kjøpe på Audiatur bokhandel eller i butikken

 

Foto: Elvira Nikolaisen