Involverte

Mari Kolsrud Hustoft (Styreleder)

Styreleder og initiativtaker til House//of//Foundation sammen med Martin. Jeg trengte et aterlie og Martin et lager. Vi fant gamle Mølla kunstskole i Møllebyen i Moss og prosjektet begynte å vokse. Jobber på 3 adresser i Henrik Gernersgate: Grafisk designer hos Fehuset Reklame i Henrik Gernersgt. 11, grafisk konsulent for Punkt Ø/Galleri F 15/ Momentum Kunsthall , Henrik Gernersgt. 8 og på H//o//F i Henrik Gerners gate 12.

Medlem i Grafill Illustrasjon,  Styret til H//o//F og kunstnerisk råd  på H//o//F.

Kontaktes ved henvendelse ang. salg av kunst- og designprodukter, utleie av kontorer/aterlierer og kunstnerisk virksomhet ved H//o//F.

(Foto: Moa Solli)

www.housefoundation.no, www.fehuset.no, www.punkto.no

E-post: marko-hu@online.no

Ann Kristin Aas (Nestleder og utstillingskoordinator)

BildeNestleder i HoF´s styre og utstillingskoordinator. I mitt eget kunstneriske virke jobber jeg med objekter og installasjoner. Medlem av Norske Billedkunstnere(NBK), Østfold bildende Kunstnere(ØBK), Norsk billedhoggerforening(NBF) og Norske Kunsthåndverkere (NK). Har verksted i de gamle bryggerilokalene vis à vis H//o//F. Deltatt på utstillinger i inn- og utland. Innkjøpt av bl.a. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Verv: Styreleder i Østfold Kunstsenter, i regional innstillingskomité for Statens utstillingsstipend, i prosjektgruppen for Temautstilling i region NK-Sørøst, i H//o//F`s styre og kunstneriske råd.

nettside: www.annkristinaas.no

e-post: ann.kristin.aas@gmail.com

 

Martin M. Sørhaug (Daglig leder)

Startet prosjektet i 2009 sammen med Mari Kolsrud Hustoft og Trine Gzyl. Driver Audiatur bokhandel + dssp (Distribusjon for skandinavisk småpresse). Er prosjektleder for Audiatur – Festival for ny poesi i Bergen, forlaget H//O//F, Møllebyen Litteraturfestival og Tekstallianse i Oslo. Bor på Jeløya i Moss. Er generelt begeistret for folk og fe.

Med i styre og kunstnerisk råd på H//o//F. Kontaktes ved henvendelse ang. Audiatur bokhandel, arrangementer ved H//o//F og Møllebyen Litteraturfestival.

Audiatur | dssp | House of foundation | Møllebyen Litteraturfestival | Tekstallianse

 

Pål Dixon Sandberg (Sekretær)

Scenograf og studerende landskapsarkitekt. Oppvokst og nok en gang bosatt på Jeløya. Utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad og studerer nå ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap i Ås. Gjort scenografi og kostymedesign for ulike produksjoner innen scene og film og jobber nå for In Situ Landskapsarkitekter i Møllebyen. Medlem av Norske Scenografer og NLA.

Med i styre på H//o//F.

E-post: pdsandberg@me.com

 

Jonny Halberg (Styremedlem)

Jonny Halberg, født 1962 på Jørstadmoen, bosatt i Moss, debuterte med novellesamlingen Overgang til tertiær i 1989. Halberg fikk sitt gjennombrudd med romanen Flommen (2000), som han mottok en rekke priser for. Sammen med Pål Sletaune har han skrevet manus til spillefilmene Budbringeren og Amatørene. I 1998 var han medredaktør av tidsskriftet Vagant. Jonny er en av initiativtakerne til Møllebyen Litteraturfestival og legger i tillegg inn en masse frivillig innsats i prosjektet H//O//F. Blant annet som kokk. Siste utgivelse: En norsk tragedie (Kolon Forlag, 2011). Foto: Rolf M. Aagaard.

Med i styre på H//o//F.

Øvrige involverte:

 


Maria Børja (MLF)

Maria Børja er oppvokst i Moss og bor Oslo der hun jobber med pressearbeid ved Operaen etter mange år som kulturjournalist i Dagbladet. Hun debuterte med novellesamlingen Voksenting på Forlaget Oktober i 2010, har vært med i en rekke antologier og vært redaktør for flere bøker, sist sammen med Helge Torvund for boka Å våga seg ut i ord utgitt på Samlaget høsten 2011. Bor tidvis i New York og begeistres av musikk og setninger, byer, mennesker og hav. Foto: Carsten Aniksdal

 

 

Siri Ensrud (Kunstnerisk råd)

Tekstilkunstner – medlem av NK, NTK og NBK – verksted i de gamle bryggerilokalene vis à vis H//O//F- Arbeider ved Punkt Ø som resepsjonst – periodelærer i silketrykk ved Einar Granum Kunstfagskole – medlem av RSU og utstillingskomitéen ved Østfold Kunstnersenter – medlem av kunstnerisk råd ved H//O//F- har deltatt på en rekke utstillinger i inn og utland

E-post: siriensrud@hotmail.com

Trude Johansen (Kunstnerisk råd) 

Kunstner uteksaminert med Master i Kunstfag ved Kunsthøgskolen i Oslo
våren 2012. Arbeider med tekst, objekter og video/animasjon. Har
atelier på H//O//F og jobber i resepsjonen hos Punkt Ø, Galleri F15
med Mari, Martin og Siri.
Web: trudejohansen.wordpress.com
Mail: trudejo81@hotmail.com

 

 

Mira Margrethe Refseth Langeland (MLF)

Strøarbeider og litteraturstudent ved Universitetet i Oslo. Skriver masteroppgave om den danske poeten Mette Moestrup. Fra Kristiansand, bosatt i Oslo, jobber på H//O//F. Løfter det daglige service- og kompetansenivået på huset.

Medredaktør av bloggen:

www.politikkpoetikkpraksis.blogspot.com

 

Agnar Lirhus (H//O//F)

Fra Moss, men bosatt i Oslo. Han debuterte i 2005 med Skogen er grønn, som ble nominert til P2-lytternes romanpris. Boka er oversatt til svensk. Han har også skrevet Til øya (2006), Mount Tupelo (2009) og Affektlære (2010). I 2011 mottok Agnar Lirhus Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. I 2012 ga han ut sin første diktsamling, Oss, på House of Foundations eget forlag. Samme år ble Lirhus nominert til Christian Frederik-prisen, for å ha «satt Moss på det litterære kartet». Sammen med Henning Karlbom var Lirhus redaktør for den omfattende antologien til Møllebyen Litteraturfestival anno 2011, med temaet Krig og Fred.

Besøk Agnar Lirhus’ side hos Forlaget Oktober:

http://oktober.no/nor/forfattere/norske/lirhus_agnar

 

Ingeborg Malterud (MLF)

Idéhistoriker fra Bærum, nå bosatt på Jeløya. Glad i Moss. Glad i H//O//F. Arbeider for Personalpartner og som kunstformidler på Punkt Ø – Fylkessgalleriet Østfold. Foretrekker et bredt og nyansert teoretisk ståsted og tverrkulturelt perspektiv. Husets sjefsvertinne og vår viktigste ambassadør.

Uoffisielt kåret til Årets Mossing i 2010 og 2011 av en lokal jury.

E-post: i_malterud@hotmail.com

 

Rune Markhus (Leietaker 3.etg)

Illustratør – oppvokst i Haugesund, bor i Moss. Illustrerer motiver til bøker, reklame, omslag, innpakning og animasjon. Har illustrert flere bøker for barn/unge, bl.a Når alle sover (2011), Dataspill (2011), Verdens verste lærer (2010) og Livet – en kort reise gjennom fire milliarder år (2009).

Nettside: www.runieboy.no

E-post: rune@runieboy.no

Camilla Fonneland Sandberg (Kunstnerisk råd)

Biletkunstnar med utdanning frå blandt anna Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeidar i hovedsak med maleri og teikningar.

Er med i H/O/F sitt kunstneriske råd. Tar for tida PPU ved HIOA for å kunne drive med undervisning/kursing/kunstformidling i tillegg til eigen verksemd. Medlem av ØBK og NBK. Busett på Jeløy med mann og to barn.

Blogg: Camillafonneland.blogspot.com

 

Jo Sannem (H//O//F)

Jurist og forfatter. Kommer fra Moss, men bor for tiden i Oslo. Foreleser juridisk metode, menneskerettigheter og internasjonal rett på freelancebasis. Utga novellesamlingen De vanlige i 2010. Forfatterside hos Cappelen Damm:

http://www.cappelendamm.no/main/katalog.aspx?f=11735

 

 

Markus Stabel (Kunstnerisk råd/leietaker 2.etg)

Billedkunstner, utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole, institutt for farge, hovedfag våren 2004. Arbeider med video, musikk, digitaltrykk og installasjon. En rekke separatutstillinger i Norge, to ganger innkjøpt av Norsk kulturråd og representert i Sørlandets kunstmuseum. Medlem av NBK, UKS og ØBK. Bor og arbeider i Moss.

Med i H//O//F kunstneriske råd og gjør grafisk design for forlaget H//O//F

E-post: mstabel@gmail.com

 

Ingeborg Øien Thorsland 

HoF`s fotograf.

Fotograf fra Vestlandet, nå bosatt på Jeløya. Utdanning fra Falmouth College of Arts og UIB. Har siden 2004 jobbet frilans som fotograf og fotojournalist i Oslo, Moss og omegn.

www.thorsland.com

E-mail: post [at] thorsland.com

 

Astri Tonoian 

Billedkunstner med mastergrad i Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo 2009, samt pedagogisk utdanning ved Høgskolen i Oslo 2011. Jobber hovedsakelig innefor det tredimensjonelle uttrykk hvor både gamle og moderne teknikker og uttrykk ofte er kombinert. Har også bakgrunn i metallfag. Vært aktiv kunstner fra tidlig tenårene og har jevnlig deltatt på en rekke viktige og juryerte utstillinger, større konkurranser og blitt innkjøpt av blant andre kunstsamlere og det offentlige. Medlem av NBK, NBF og ØBK. Bor og arbeider i Moss.

Hjemmeside: www.astritonoian.com

E-post: astri@astritonoian.com

—————-

MLF = Møllebyen Litteraturfestival

H//O//F = husets forlag