Håkon Holm-Olsen «Arkiv (Revy om mennesket i tid og rom)»

005

Visningsrom 2 // Håkon Holm-Olsen

4.februar – 19.mars 2017

Håkon Holm-Olsen (f.1982) arbeider med funnet materiale som blir bearbeidet og satt sammen i nye sammenhenger, de siste årene med vekt på manipulering av funnet fotografi.

Kildematerialet i arbeidene hans er i hovedsak bilder fra bøker og magasiner om vitenskap, teknologi, arkitektur og lignende fra midten av 1900-tallet. Tematisk kretser arbeidene rundt en utforskning av narrativer, og en fascinasjon for forholdet mellom fortid og framtid, fakta og fiksjon. I sine siste prosjekter har han fokusert stadig mer på å utforske science fiction-sjangerens fortellergrep og estetikk fra ulike innfallsvinkler.

Til utstillingen ved House of Foundation vil han vise arbeider fra prosjektet «Arkiv (Revy om mennesket i tid og rom)», en serie arbeider bestående av collage, tredimensjonale arbeider og bøker. Prosjektet ble påbegynt i 2012 og er fortsatt under utvikling og utvidelse. Her blir idéer om fremtiden, alternativ historie, og parallelle virkeligheter utforsket, og man kan skimte spor og referanser til Harry Martinson, Strugatsky-brødrene, Bing & Bringsværd blant annet.

 

Utstillingen er støttet av Kulturrådet