Gunvor Nervold Antonsen: «For all tid uforanderlig»

 plakat_for-all-tid-uforanderlig_gunvornervoldantonsen_2017

Gunvor Nervold Antonsen // Visningsrom 1 //

4. februar – 19. mars

Gunvor Nervold Antonsens utstilling For all tid uforanderlig på House of Foundation startet opprinnelig med en kassert bok fra Deichmanske bibliotek: Fortidens eventyrland av J. A. Hammerton, utgitt i 1934 med originaltittelen Wonders of the Past. Da Deichmanske bibliotek gikk gjennom samlingen sin for å kassere tusenvis av sine titler som følge av den forestående flyttingen til Bjørvika, plukket Nervold Antonsen opp denne nedstøvede boken med et tankegods og kunnskap kilt inn i en annen tid, spaltet ut fra en fremtidig offentlighet. Den ble en motivisk og tematisk kilde for verkene til denne utstillingen. Bildesider fra den kasserte boken inngår også rent fysisk i tekstile bildemontasjer.

Tittelen For all tid uforanderlig antyder en ambivalent bevegelse mellom lengsel mot bevaring og uunngåelig forfall. Utstillingen kretser rundt historier som ikke lenger er tilgjengelige – men også de nye historiene som oppstår i vrakgodset.

 

Gunvor Nervold Antonsen (f.1974) arbeider med tekstile montasjer, treskulptur og maleri i en eksperimentell, intuitiv og personlig fundert tilnærming. Montasjene beveger seg i spenningsfeltet mellom det to- og tredimensjonale. Verkene henvender seg til betrakteren på et fysisk plan, med en sterk materiell karakter. Hånden og kroppens deltagelse i produksjonen står sentralt. Nervold Antonsen arbeider etter en idé om å skape visuelle sykluser og komposisjoner der tematikk knyttet til eksistensielle spørsmål og litterære kilder forenes med materialitet. I hennes overordnede idé forenes ulike materialer og emner i en felles opptreden, en slags hybridenes poesi. Som resultat uttrykkes noe grunnleggende flerstemt og åpent.

På åpningen vil Gunvor Nervold Antonsens katalog Tidlige bilder bli lansert, og forfatter Mirjam Kristensen vil lese sin tekst Det begynner ved havet, som hun har produsert til publikasjonen.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet