Grand Island på Lyse Netter

Grand Island har gjennom sin 14-årige levetid etablert seg som et av Norges mest spennende og innovative band.

 
11 millioner strømminger senere kan bandet blant annet se tilbake på fem kritikerroste albumutgivelser, et energisk konsertrenomme, flere Spellemannsnominasjoner (blant annet beste album), musikkvideopriser og en rekke radiolåter, slik som «Love in decay», «Us Annexed», «Angelila», «Wish it was summer always», «Oh, You Know Me Well» og «Suffer/Lid min kjære». Sistnevnte med Janove Ottesen fra Kaizers som gjestevokalist. Siden starten i 2004 har de turnert store deler av Europa, deltatt på SXSW og Eurosonic, samt spilt på mange av de største scenene og festivalene i Norge og på kontinentet.
 
8. juni 2019 kan du oppleve dem i Albyhagen på Lyse Netter.
 
Bandet er i gang med å slippe sitt sjette album, Young Hawk and I, og ivrer etter å komme tilbake på scenen igjen etter en pause til innspilling og andre prosjekter. Det var konsertene som satte bandet på kartet og ble utgangspunktet for en voksende og lojal tilhengerskare. Nå er det bare å glede seg til sommerens festivaler.

Skrevet om bandet:
«Grand Island har et altoppslukende og frittenkende forhold til sjangere, og de har musikaliteten til å gi krumspringene både høyde og retning. De er sjeldent originale fugler i den utvidede norske rockfaunaen.» – Dagbladet // «Grand Island er ikke et band du kan mislike, for de river deg med seg med kreativitet, humør og tempo.» – Dagsavisen // «Dersom jeg skulle ramse opp favoritter av norske poprock-låter på totusentallet, hadde Grand Island hatt tre kandidater helt der oppe.» – NRK Lydverket // «Grand Island stiller i en egen liga i Norge da det er svært få eller ingen som spiller en slik form for musikk.» – Puls // «Deretter er det bare å sjekke når Grand Island spiller i ditt nabolag, for det kan jeg love blir en stor konsertopplevelse.» – Musikknyheter // «Grand Island har kreativiteten til Beach Boys (perioden 65-67) og så har de hentet galskapen og energien til Stones (63-66). Det hele oser av spilleglede og det sprudler som champagne.» – groove.no // «Della Loved Steve er på høgde med forgjengaren Songs from Ôstra Knoll 1:22, kanskje til og med betre. Når plata og er i nærleiken av nydelege Boys and Brutes frå 2008, viser Grand Island seg framleis som Noregs kanskje mest unike og beste indie-band.» – NRK p3
 

Lyse Netter:

Billetter: https://audiaturbok.no/forlag/lyse-netter-moss-2019

Nettside: http://www.house-of-foundation.no/lyse-netter-moss-2019/

Lyse Netter sin facebookside: https://www.facebook.com/lysenetterfestivalen/

Link til facebook-event: https://www.facebook.com/events/244753946243436/