Ellen Allien (DE) på Lyse Netter

Ellen Allien er en innfytelsesrik tysk musiker som former, stimulerer og beveger det elektroniske musikkuniverset

7. juni spiller hun på Lyse Netter i Moss.

Allien er kjent for sine eklektiske DJ-sett, hvor hun kombinerer techno, acid og freak house. Allien holder til i Berlin, hvor hun også er født og oppvokst, og har med dette noe få kollegaer av henne har; en dynamisk, frihetselskende hjemby med en levende klubb- og livescene som har bygget opp under hennes lidenskap gjennom flere tiår. Som DJ, musiker, produsent, label-manger og kreativ all-rounder, har hun blitt godt kjent med alle sider av den elektroniske musikkulturen. Og med dette har hun skapt seg et egenartet artistisk univers.

Etter å ha blitt en globalt anerkjent DJ og produsent av acid, minimal og techno, startet hun i 1999 sitt eget label i Berlin; BPitch Control. Hun har for tiden residens på klubber som DC10 / Ibiza eller Nitsa / Barcelona. Du finner henne også ofte på line-up’en til festivaler som Melt i Tyskland, og Name i Frankrike. I tillegg driver hun konseptene «We Are Not Alone» og «Vinylism», og holder showcases for BPitch Controls.

Ved siden av alle disse aktivitetene, har hun også en indre stemme, som forteller hennes historie gjennom lyd. Denne lydopplevelsen kan man blant annet høre på hennes siste EP’er Landing xx [BPC328], Turn Off Your Mind [BPC324] (2016), og High [BPC315] (2015) – tre album som beveger seg i et landskap av mørk, new-wave-ladet techno og tech-house. Også albumene Dust [BPC217] fra 2010 og LISm [BPC264] fra 2013 stikker seg ut, og viser at hun ikke er redd for å vise hvem hun er.

Allien er en stor kunstnerisk artist, med svært mange følgere i verden. Hun har gjort en opptreden på et av samtidskunstens templer – Centre Pompidou i Paris, og ha vært med på å forme Berlins elektroniske klubblandskap og den globale elektroniske musikkkulturen generelt.

 

Lyse Netter:

Billetter: https://audiaturbok.no/forlag/lyse-netter-moss-2019

Nettside: http://www.house-of-foundation.no/lyse-netter-moss-2019/

Lyse Netter sin facebookside: https://www.facebook.com/lysenetterfestivalen/

Link til facebook-event: https://www.facebook.com/events/244753946243436/