Bente Bøyesen // House & Garden

 

Bente Bøyesen

House & Garden – med jord under neglene

28. oktober – 10. desember 2017 

Visningsrom 1

«Med jord under neglene, er jeg ute og graver i kjøkkenhagen og finner knokler, neida, det er bare rester fra middagen til de som bodde her før. Jeg finner skår av fajanse og porselen, blått og hvitt. Inne i husets gulvskille har jeg funnet tapetrester, fra tidligere hus, som er lagt ned i gulvet sammen med tørket leire, for å isolere huset»

Dette er en lokal arkeologisk «utgraving» i Bente Bøyesens eget hus og hage. Hun ser på jordsmonnet som et forseglet arkiv under bakken, bestående av tidligere tiders hendelser og levd liv.

Utstillingen viser hvordan denne «utgravingen» blir bragt inn i gallerirommet. Den danner det visuelle bakteppet i hennes nye arbeider, bestående av store oljemalerier, malte Toile de Jouy tekstiler og Fajansearbeider.

Bente Bøyesen (født i 1967 i Skien, bosatt i Son), er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og vært representert på flere kollektiv/gruppeutstillinger, blant annet to ganger på Statens Høstutstilling. Bøyesen har utført flere utsmykninger og er innkjøpt en rekke ganger.

http://www.benteboyesen.com/
https://www.instagram.com/bildeboyesen/